Fikamo

FIKAMO

Uw administratieve support

Uw freelance administratieve assistentie

Ik ontlast u van uw administratie, u kan zich focussen op uw kernactiviteiten

Actua

Hoe kunnen freelancers jouw bedrijf versterken?

Heel wat bedrijven schreeuwen momenteel om personeel. Moeten ondernemingen dan massaal de omslag gaan maken?

Eerst en vooral leggen we je het verschil uit tussen een freelancer en een consultant.

Een freelancer biedt b2b-diensten aan en stelt op zelfstandige basis zijn/haar expertise ter beschikking aan bedrijven en zelfstandig ondernemers. Een freelancer kan projectmatig worden ingeschakeld of op langdurige termijn.

Een consultant verleent eerder professioneel of deskundig advies.

Het is duidelijk dat de laatste jaren freelancers in volle opmars zijn en het statuut aan belang wint. Freelancers houden van de flexibiliteit die deze werkwijze hen biedt en zelf bieden ze de bedrijven expertise, expertise die ondernemers op de huidige arbeidsmarkt nog moeilijk vinden. We merken dan ook stilletjes aan een verschuiving.

Waarom zijn kmo's gebaat bij het aantrekken van een freelancer? Freelancers kunnen een grote meerwaarde betekenen in de groei van een bedrijf. Ze zijn extra gemotiveerd en werken voor het bedrijf alsof het dat van hen is. Ze leveren expertise door het delen van hun ervaringen bij andere bedrijven en opdrachten.

Een aandachtspunt voor de bedrijven is de freelancers niet als "externen" te behandelen. Maak werk van een degelijke onboarding en plan ook met de freelancer op regelmatige basis een gesprek in over wederzijdse verwachtingen, vertrouwelijkheid en andere afspraken.

Hoe begin je als bedrijf of ondernemer aan de zoektocht naar een goede freelancer? Zaakvoerders die beginnen met zoeken naar een freelancer ondervinden soms een drempel. Het is namelijk niet zo evident in het grote aanbod van specialisaties en kanalen de weg te vinden.

FIKAMO neemt je deze zorg uit handen en zorgt voor een kwalitatieve matching tussen de ondernemer en de freelancer. FIKAMO neemt ook de administratieve rompslomp van je over en blijft je partner gedurende het volledige proces.

Overtuigd of toch nog niet helemaal? Aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek.

Toegevoegd op: 09/03/2022

Contact info

Moldergem 40, B-9630 Zwalm
+32(0)498 74 97 75
katy.ghyselinck@fikamo.be
Ondernemingsnummer:
BTW BE 0833.463.095
RPR: Oudenaarde
Fikamo
© 2024 FIKAMO - Privacyverklaring - Cookie Policy
Webdesign & CMS by My-Websitebuilder.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram